DAEMWOOL

Daemwool is een Oostenrijks bedrijf dat uitsluitend wol verwerkt van schapen die voor extensief landschapsbeheer worden ingezet. Schapenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal. Het biedt uitstekende isolatie- en warmte accumulatie in alle seizoenen, het is dampopen en vocht regulerend. Daarnaast heeft schapenwol uitstekende akoestische eigenschappen en is brandwerend, zelfdovend, neutraliseert schadelijke gassen en geuren en is bijzonder prettig in de verwerking. Daemwool® DWS combineert de vele voordelen van schapenwol in een prettig en efficiënt verwerkbaar product, dat zich zonder speciaal gereedschap op maat laat scheuren.

Schapenwol heeft de unieke eigenschap dat het zelfs isoleert wanneer het vochtig is. Zoals schapen met hun vacht de winteromstandigheden in de bergen, of de zomerse hitte op het land moeiteloos kunnen doorstaan, brengt Daemwool op een natuurlijke wijze comfort in uw leefomgeving. Wolisolatie is daarmee de meest comfortabele manier om uw woning ecologisch en duurzaam te isoleren. Ook biedt de wol bescherming tegen oververhitting door de zon en werkt daarom voor zolderruimten zomerkoelend.

Daemwool is met een ecologisch middel behandeld tegen ongedierte en bevat geen chemische bindmiddelen, brandvertragers of andere toevoegingen. Keratine is een vernieuwbare, bio-ecologische en secundaire grondstof en daarmee bijzonder milieuvriendelijk. Daarnaast is de wol extreem vormstabiel vanwege staande wolvezels. Daemwool is ideaal voor isolatie van daken, plafonds, houtskeletbouw, solarinstallaties, luchtingsbuizen etc.

Schapenwol is een duurzame uitvinding van de natuur die zowel ecologisch als ook technisch uitstekende eigenschappen heeft.

Daemwool is verkrijgbaar in diktes van 30 mm – 140 mm, standaard rolbreedte 600 mm. Op projectbasis verkrijgbaar in iedere gewenste breedte tussen 300 mm en 1200 mm.

  • uit natuurzuivere, hernieuwbare grondstof
  • ademend en sterk vochtregulerend
  • isoleert goed tegen zowel winterkoude als zomerhitte
  • uitstekende akoestische demping
  • luchtzuiverend
  • behoudt zijn isolerende werking ook in vochtige toestand- is brandvertragend
  • veerkrachtig en flexibel
  • gezond, maatvast en prettig verwerkbaar

Daemwool® DWS isolatiedekens zijn volgens het gepatenteerde Natiso- procedé vervaardigd, om - net als de reeds miljoenen jaren doorontwikkelde schapenvacht - optimaal gebruik te maken van de grondstof en zijn eigenschappen. Hierdoor is onze wolisolatie zuiver, opmerkelijk veerkrachtig en flexibel, zonder onnodige toevoegingen van polyester smeltvezels of chemische additieven. Schapenwol bestaat uit keratinevezels, waardoor het in staat is voor de mens schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en te neutraliseren.     

Links & downloads