GRÄFIX

Gräfix is ontstaan vanuit de Zwitserse firma Wolfgang Endress welke in 1930 werd opgericht vanuit een timmer- en bouwbedrijf. Hier begon het succesverhaal van een middelgrote onderneming aan de grens van Franstalig Zwitserland. 

In de groeve in Gräfenberg ontgint Wolfgang Endressen vanaf 1930 de Frankische Jura voor de productie van steenslag. In 1960 wordt de eerste molen voor het vullen van kalksteen gebouwd. In 1964 wordt een kalkoven in gebruik genomen en in de jaren tachtig wordt het productengamma uitgebreid met mortel, pleister en kleefstoffen.

De kalkgroeve van Gräfix is de enige luchtkalkgroeve van de Noordelijke Alpen. Het verschil met hydraulische kalk is dat luchtkalk sneller stopt met uitharden en er daarom geen kans is op krimpscheuren in het verloop van jaren.

Onder de merknaam Gräfix zijn deze producten tot op de dag van vandaag internationaal bekend - niet alleen bij projectontwikkelaars en architecten, maar ook bij particuliere gebouweigenaren vanwege hun hoge kwaliteit.

Sinds 1983 produceert de firma Wolfgang Endress het volledige gamma bouwmaterialen voor wanden en vloeren, naast kant-en-klare droge mortel, steenslag, mineraal beton, diverse steenslagproducten, steenpoeder, mestkalk, witte fijne kalk en witte gehydrateerde kalk.

Links & downloads