OTTERBEIN

Otterbein is hét Duitse merk op het gebied van restauratiekalk. Otterbein heeft zelfs de kalk voor het restauratieproject  van het colosseum in Rome geleverd als ook vele andere historische monumenten over de gehele wereld.

  • Natuurlijke kalk - kwaliteit uit de natuur
  • Pleisters en mortels - voor gezond bouwen en wonen
  • Minerale coatings - ademend resistent

Otterbein is een familiebedrijf, inmiddels al de 5e generatie, opgericht in 1889 door Georg Otterbein, die met de fusie van kleine kalkstokerijen de basis legde voor het huidige bedrijf.

Tegenwoordig gebruikt Otterbein de natuurlijke grondstof kalksteen om op de locatie Großenlüder-Müs een uitgebreid, hoogwaardig productassortiment te produceren onder het motto "Wij brengen stenen tot leven". Het assortiment omvat meer dan 100 verschillende producten op het gebied van cement, kalk, gips en mortel evenals minerale coatings voor onze klanten in verschillende toepassingsgebieden:   

Van de verwerkende bouwmaterialenindustrie via de bouw, civiele techniek en wegenbouw, woning- en appartementsbouw, monumentenzorg of landbouw, bosbouw en vijverbeheer tot industriële milieubescherming, bijvoorbeeld op het gebied van drinkwaterbehandeling en bestrijding van luchtverontreiniging.

De hoekstenen van het bedrijf zijn gebaseerd op het motto "Wie op de natuur vertrouwt, kan op ons bouwen". In die zin staat Otterbein al meer dan 130 jaar voor duurzame ontwikkeling, die tot doel heeft economische prestaties, ecologische compatibiliteit en sociale verantwoordelijkheid te combineren.

 

Links & downloads