GUTEX

Al 90 jaar produceert de familieonderneming (vier generaties lang) GUTEX isolatieplaten op basis van hout met als vestigingsplaats Waldshut-Tiengen in het zuidelijke deel van het Zwarte Woud.

GUTEX is maatgevend op het terrein van innovatieve en milieuvriendelijke productietechnologieën. Zo was dit familiebedrijf sinds 1932 de eerste fabrikant in Europa van isolatieplaten op basis van ecologische houtvezel. Sinds 2006 produceert GUTEX wereldwijd als eerste producent van houtwolisolatieplaten een éénlagig  homogeen profiel met de innovatieve droge productielijn, die toelaat om tot 240 mm te produceren. Dit alles met duidelijke kwaliteitsvoordelen. Daaropvolgend wordt een fikse reeks kleinere en grotere innovatieve stappen gezet, welke er toe bijgedragen hebben dat houtvezel tot op de dag van vandaag als ecologische alternatief kan functioneren in plaats van traditionele isolatiemethoden. Gutex produceert jaarlijks ± 700.000m3 houtvezelisolatiematerialen.

Ecologische “alleskunner” uit de natuur

De ecologische houtwolvezelisolatie van GUTEX wordt zowel in nieuwbouw als ook in de (vakwerk-) renovatiemarkt toegepast. De isolatieplaten en de houtwolvezelinblaasisolatie bieden een antwoord voor het gehele huis:

  • Ecologisch ETICS voor de volledige gevel
  • Wandisolatie voor de geventileerde gevelafwerking
  • Warm dak opbouw of isolatie tussen de dakspanten, na-isolatie aan de binnenzijde van het dak
  • Isolatie tussen verdiepingen
  • Na-isolatie van de buitenwand aan de binnenzijde
  • Isolatie van de leidingspouw
  • Contactgeluidisolatie voor vloer, geluidsisolerend onder parket, laminaat

Duurzaamheid

In februari 2014 werd ook de GUTEX Thermofibre inblaasisolatie als gecertificeerd Nature Plus product toegevoegd. Dit maakt het GUTEX assortiment compleet als ecologisch isolatiesysteem. Nature Plus is het internationale kwaliteitsmerk voor de duurzame woon- en bouwproducten en biedt de verbruiker, architect en aannemer een veilige orëntering. Deze bouwproducten zijn getest op gezondheidscriteria, milieuvriendelijke productie, heraanplanting van eindeloze bronnen en hun  gebruiksdegelijkheid. 

Links & downloads