ISOHEMP

Het IsoHemp-hennepblok is bijzonder geschikt voor de bouw van woonhuizen, voor het bekleden van bestaande muren van binnen of buiten, maar ook voor industriële en appartementsscheidingen. Een isolerend en 100% natuurlijk bouwmateriaal.

IsoHemp is een Belgisch bedrijf dat kalk-hennep in blokvorm als ook als los materiaal aanbiedt. Alle kalk komt uit Belgie, de hennep wordt in Wallonië en het noorden van Nederland verbouwd. De grondstoffen (hennep, kalk en water) zijn 100% natuurlijke producten met een kleine ecologische voetafdruk. Bovendien wendt het Isohemp zich hoofdzakelijk tot lokale leveranciers om de koolstofvoetafdruk door transport zo minimaal mogelijk te houden.

  • Er wordt gekozen voor kalkleveranciers die bewust omspringen met de energiekosten die door de productie van kalk worden gegenereerd.
  • De geselecteerde hennep is vrij van pesticiden en bevat heel weinig meststoffen, wat perfect aansluit bij de milieuvriendelijke bedrijfsfilosofie. Bovendien zorgt elke hectare hennepplanten voor een CO2-opslag tot 3 ton.
     

Links & downloads