PRO CLIMA

Pro Clima is ontstaan uit een antroposofisch georienteerd adviesbureau voor ecologisch bouwen en legde in 1978 de basis voor Pro Clima. Vanaf 1985 werden de eerste folies voor convectiebescherming en dampremmen ontwikkeld en onder het handelsmerk B.I. bouwpapier (o.a. ECO COLL natuurlatexlijm en DB+ bouwpapier) verkocht. Met de introductie van het merk Pro Clima in 1994 werden nog meer producten voor een professioneel luchtdichtingssysteem op de markt gebracht.

Vandaag is Pro Clima wereldwijd in meer dan 30 landen actief en biedt complete dichtingssystemen voor binnen en buiten, met intelligente folies, verbindingsmiddelen, kwaliteitsgarantie en een uitgebreide service.

Met de marktintroductie van het hoogwaardige systeem Pro Clima Intello in 2004 verlegde het bedrijf opnieuw de grenzen voor bescherming tegen bouwschade en schimmel.

Wanneer je je comfortabel wilt voelen in een huis of gebouw moet het binnenklimaat goed zijn: We hebben het graag aangenaam warm in de winter en niet te warm in de zomer. Verontreinigende stoffen en schimmel zouden geen probleem mogen zijn. Bovendien moet worden bespaard op verwarmingskosten en moet structurele schade worden voorkomen. Pro Clima doet dit allemaal - met hoogwaardige lucht- en winddichtingssystemen voor de bescherming en het effect van isolatie in de gebouwschil.

De onderneming heeft als doel door uiterst effectieve dichtingssystemen en gebruiksoplossingen een bijdrage te leveren aan de besparing van energie en daarmee aan de beperking van de CO2-uitstoot. Door zeer efficiënte isolatieconstructies moet bouwschade worden vermeden, moeten waarden worden behouden en moet een gezond binnenklimaat voor een hogere woonkwaliteit worden gecreëerd. Daarbij wordt de beste werking gecombineerd met de optimale ecologische oplossing.

    

Links & downloads